Cum a ajuns verișoara Maiei Sandu să lucreze cu prim-ministra. Gavrilița: Nu este ruda mea, este angajată în baza profesionalismului și încrederii

Prim-ministra, Natalia Gavrilița, spune că purtătoarea sa de cuvânt, Anastasia Taburceanu, a fost angajată în baza încrederii și profesionalismului, iar, întrucât este o funcția cu demnitate publică, în...

Prim-ministra, Natalia Gavrilița, spune că purtătoarea sa de cuvânt, Anastasia Taburceanu, a fost angajată în baza încrederii și profesionalismului, iar, întrucât este o funcția cu demnitate publică, în orice moment poate fi demisă. Declarațiile au fost făcute aseară, în cadrul emisiunii Politica.

„Atunci când un partid câștigă alegerile i se oferă un mandat politic. Acest mandat politic a fost pentru PAS. Există funcționari publici care se angajează prin concurs, lucrează conform legii și se supun unor reguli foarte stricte de conflicte de interese, dar persoanele politice care au mandat politic vin cu cabinetul lor, consilierul lor și cu anumite funcție de demnitate publică. Aceste funcții nu se oferă prin concurs, dar în baza încrederii conducătorului.

Anastasia Taburceanu, care este purtătoarea mea de cuvânt, nu este ruda mea, este angajată în baza profesionalismului și încrederii. Eu lucrez cu dumneaei împărtășind aceleași valori și construind acest capital de încredere. Este un angajat cu demnitate publică care poate fi angajat sau demis în orice moment. Trebuie să privim lucrurile în complexitatea lor”, a declarat Gavrilița.

 

Președinta, Maia Sandu, a vorbit în premieră despre acuzațiile de cumetrism, după ce verișoara sa a fost angajată la Guvern, în echipa prim-ministrei, Natalia Gavrilița.

Anastasia Taburceanu, cu o experiență de peste 10 ani în comunicare și relații cu mass-media, a fost numită purtătoarea de cuvânt a Nataliei Gavrilița.

In this article