Cu 48 de ore înainte de alegeri să închizi 30 de secții de votare prin Curtea de Apel, asta înseamnă disperare din partea PAS, susține Dodon

Din disperare, PAS și Maia Sandu au închis 30 de secții de vot pentru transnistreni. Astfel liderul PSRM, Igor Dodon, a comentat decizia Curții de Apel de a...

Din disperare, PAS și Maia Sandu au închis 30 de secții de vot pentru transnistreni. Astfel liderul PSRM, Igor Dodon, a comentat decizia Curții de Apel de a micșora numărul secțiilor de vot pentru locuitorii din stânga Nistrului de la 41 până la 12.

“Nu este o decizie definitivă, trebuie atacată la CSJ. Toți cunosc că, Curtea de Apel se uită la președinte. Asta este capturarea statului. Ceea ce se întâmplă acum, nu a mai fost în Republica Moldova. Cu 48 de ore înainte de alegeri să închizi 30 de secții de votare prin Curtea de Apel, asta înseamnă disperare din partea PAS. Sunt conștienți că nu au nicio șansă să câștige și merg la încălcări flagrante și pun sub semnul întrebării validarea acestor alegeri. Ei se tem. Înțeleg că pierd”, a declarat Dodon.

Igor Dodon a făcut și un calcul care demonstrează că se încalcă flagrant dreptul la vot al cetățenilor din stânga Nistrului.

“150 de secții de votare peste hotare înmulțim cu 5000 de buletine asta e dreptul la vot pentru 750 de mii de oameni. La alegerile trecute au participat peste 260 de mii de cetățeni din Diasporă. Vedeți ce rezervă! Acum să facem comparație cu cei din Transnistria, unde sunt 240 de mii de oameni cu drept de vot. Curtea de apel ia decizia cu 12 secții de votare. Câte 3000 de buletine, nu ca în Diasporă 5000, doar 36 de mii pot să voteze”, a explicat Dodon.

In this article