CSJ decide dacă Dodon revine în arest: Avocații cer recuzarea unui judecător

Fostul șef al statului Igor Dodon va compărea, astăzi, în fața magistraților de la Curtea Supremă de Justiție. sta după ce procurorul anticorupție care gestionează dosarul „Dodon”, Petru...

Fostul șef al statului Igor Dodon va compărea, astăzi, în fața magistraților de la Curtea Supremă de Justiție.

sta după ce procurorul anticorupție care gestionează dosarul „Dodon”, Petru Iarmaliuc, a depus recurs la CSJ împotriva încheierii instanței privind măsurile preventive aplicate și prelungirea duratei lor, transmite breakingnews.md cu referire la Realitatea.md.

Astfel, ședința a fost programată pentru 28 noiembrie, la ora 15:00, în sala nr. 4 a CSJ, fiind distribuită completului judecătorilor Colegiului Penal al CSJ: Nadejda Toma, Victor Boico și Iurie Diaconu.

În același timp, avocații lui Igor Dodon, au cerut recuzarea magistratului Vladimir Timofti din completul de judecători de la Curtea Supremă de Justiție, care examinează dosarul în care este vizat fostul președinte al Republicii Moldova. Solicitarea dată se motivează prin existența de “circumstanțe care pun la îndoială rezonabilă imparțialitatea judecătorului”. Avocații au indicat că, la ședința din 18 noiembrie, când s-au pronunțat două încheieri în cazul ex-șefului statului, Vladimir Timfoti a pronunțat două opinii separate și “este vădit orientat împotriva inculpatului prin încălcarea oricăror rigori”, iar în ședințe “ține partea acuzării și neglijează solicitările legitime ale părții apărării”.

Igor Dodon a fost reținut în data de 24 mai 2022, în dosarul denumit generic „kuliok”. Este acuzat că în 2019 ar fi primit de la fostul lider PDM Vlad Plahotniuc o pungă cu bani pentru finanțarea PSRM. Până nu demult, s-a aflat în arest preventiv, după care a fost transferat în arest la domiciliu și recent – eliberat cu condiția că nu are voie să părăsească teritoriul Republicii Moldova.

In this article