Cristina Gurez: Referendum de demitere nu va fi pentru că anume Platforma DA nu va permite, evident

„Nici o mie de troli cu profile de pisicuțe și floricele, și nici oameni induși în eroare, nu din vina lor, nu mă vor convinge că poți construi...

„Nici o mie de troli cu profile de pisicuțe și floricele, și nici oameni induși în eroare, nu din vina lor, nu mă vor convinge că poți construi un stat de drept încălcând Constituția”. Declarația a fost făcută de Ruxanda Josan, specialistă în PR, voluntară la Platforma DA, adresându-se către un deputat al PAS, informează TRIBUNA. 

Potrivit spuselor sale, „„anticipate sau referendum” este un mare populism. Referendum de demitere nu va fi pentru că anume Platforma DA nu va permite, evident (și să pui așa întrebare este o ofensă). Deci gata, uitați de asta. Anticipatele pot fi provocate doar în cele două condiții stipulate în Art 85, iar, cel mai important, vina trebuie să fie a Parlamentului, nu a altei instituții care nu a urmat niște proceduri. Gata, alte invenții, vi s-a spus, sunt neconstituționale, oricât de romantic sună. Voi vă lăsați atât de ușor provocați de socialiști și recurgeți la tactici complet iraționale”.

„Marea voastră gafă e că vă războiți cu aliații voștri, cu Curtea Constituțională (apropo, nici judecătorul ex-vice PAS nu a avut o opinie separată), și călcați nepermis peste Constituție. În loc să ascultați sfaturile oamenilor care nu au cum să vrea rău țării (și aici cred că putem cădea de acord, nu?), voi le dați în cap. Și toate astea în timp ce anume PAS se întâlnește cu PSRM să negocieze (nu cu Platforma DA!)? that makes NO sense. Nu mai bine te unești cu mai mulți proeuropeni și vii cu o soluție rațională?”, a adăugat Josan.

Ea a spus că dialogul e soluția. „Nimeni încă n-a murit de la dialog. Dialog nu cu socialiștii (doar voi ați discutat cu ei, nu Platforma DA). Dacă mergeți mai departe așa, o să dați cu capu de gard a câta oară la CC. Crezi că eu am mare plăcere să mă gândesc de atâtea ori „told you!” – cu ce ajută asta starea lucrurilor? Cu nimic.

Încă ceva: Oamenii care reproșau că de ce n-am recurs la devastări în 2015-2016 sunt anume oamenii care nu au fost acolo. Într-o bună zi, dacă o să vrei, o să-ți povestesc cum Cătălin liniștea spiritele pe flancul drept al Parlamentului, cum am oprit răsturnarea a două autobuze peste carabinieri, cum ofițeri tineri plângeau de frică și îi scoteam din rânduri pe ascuns. Și asta pentru că nu ne-am permis NICIODATĂ să fim de partea greșită a legii. NICI-O-DA-TĂ. Pentru că, altfel, cu ce am fi noi mai buni ca ei?”, a conchis Ruxanda Josan.

Cristina Gurez

In this article