Crimeea: Un bărbat acuzat de spionaj pentru Ucraina, condamnat la 21 de ani de detenție

Un locuitor din Sevastopol, Crimeea, anexată de Moscova, a fost condamnat în Rusia la 21 de ani de închisoare pentru „înaltă trădare” în favoarea Ucrainei. Informația a fost...

Un locuitor din Sevastopol, Crimeea, anexată de Moscova, a fost condamnat în Rusia la 21 de ani de închisoare pentru „înaltă trădare” în favoarea Ucrainei. Informația a fost anunțată luni de serviciul rus de securitate, FSB.

Numărul cazurilor de „sabotaj”, „trădare”, „terorism” și „spionaj” a crescut semnificativ de la începutul ofensivei ruse în Ucraina, în februarie 2022, acestea încheindu-se frecvent cu pedepse grele.

Bărbatul condamnat a fost recrutat de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) în 2022 și a fost găsit vinovat pentru furnizarea de informații despre amplasarea unităților militare ruse din Sevastopol, principala bază a Flotei ruse din Marea Neagră, conform filialei regionale a FSB, citată de agențiile de presă ruse.

Potrivit anchetatorilor, acesta se pregătea să incendieze o clădire administrativă din Sevastopol, însă a fost arestat înainte de a-și duce la îndeplinire planul.

Tribunalul militar al districtului Sud din Rostov-pe-Don l-a condamnat la 21 de ani de închisoare, conform comunicatului FSB. De la începutul invaziei ruse în Ucraina, mii de persoane au fost sancționate sau încarcerate în Rusia pentru opoziția față de acest conflict.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article