Crima de la Strășeni. Nepotul generalului Alexei suspectat că ar fi comis omorul

Poliția R.Moldova a informat, Miercuri, 10 August, despre faptul că într-o pădure din raionul Strășeni a fost depistat cadavrul împușcat al unui tânăr în vârstă de 29 de...

Poliția R.Moldova a informat, Miercuri, 10 August, despre faptul că într-o pădure din raionul Strășeni a fost depistat cadavrul împușcat al unui tânăr în vârstă de 29 de ani, pe care mama sa l-a anunțat dispărut în după-amiaza zilei de Marți, 9 August. Surse apropiate ale anchetei susțin că acesta ar fi fost împușcat din propria armă, de către feciorul unui fost polițist și nepot al generalului Nicolai Alexei, după ce ar fi participat împreună la o petrecere.

Cadavrul victimei a fost găsit în pădurea din proximitatea localității Zubrești, din raionul Strășeni, fiind îngropat în pământ până la gât, iar ulterior medicii-legiști au stabilit că decesul acestuia a survenit, după ce cutia toracică a fost ciuruită cu trei gloanțe.

Victima s-a dovedit a fi fiul unui lider agricol din raionul Rezina, iar mașina sa de model BMW X6, dar și pistolul acestuia, fără încărcător, au fost depistate de oamenii legii în proximitatea unei case din pădure, care ar aparține familiei fostului polițist Ion Stratulat.

Ion Stratulat, care era ginerele generalului Nicolai Alexei, fost deputat și cel care a deținut funcția de director al Departamentului de Combatere a Crimei Organizate și Corupției (DCCOC) între anii 1997-2001, în anul 2011 a fost împușcat mortal, la terasa unui restaurant din centrul Chişinăului, de către fostul sportiv Ion Șoltoianu.

Oamenii din localitatea sus menționată, sub protecția anonimatului, au confirmat pentru reporterii Deschide.MD faptul că BMW-ul victimei a fost găsit în proximitatea casei care i-a aparținut lui Ion Stratulat, dar și susțin că fiul acestuia deseori organiza petreceri zgomotoase acolo.

Una dintre aceste petreceri a început sâmbăta trecută, la care au participat mai mulți tineri, atât și fete cât și băieți, dar și un bărbat de aproximativ 50 de ani. Petrecerea a durat câteva zile, timp în care oaspeții veneau și plecau. Printre petrecăreți a fost și tânărul de 29 de ani, care a rămas la urmă împreună cu fiul fostului polițist Ion Stratulat și două tinere, una dintre care era o refugiată din Ucraina.

Oamenii legii presupun că în urma unui conflict cu victima, nepotul generalului Alexei l-ar fi împușcat pe tânărul de 29 de ani cu pistolul acestuia, iar cadavrul l-ar fi dus cu o mașină de teren în pădure unde l-ar fi îngropat, iar ulterior, în aceeași seară ar fi părăsit R.Moldova.

În prezent sunt demarate mai multe activități de urmărire penală și măsuri speciale de investigații pentru a stabili locul aflării suspectului, cu ulterioara reținere a acestuia.

Sursa: deschide.md 

 

In this article