Creșteau marijuana în valoare de 2.500.000 lei: Patru bărbați, reținuți

Patru bărbați din Republica Moldova au fost reținuți de oamenii legii după ce la domiciliile acestora a fost depistată marijuana în valoare totală de peste două milioane de...

Patru bărbați din Republica Moldova au fost reținuți de oamenii legii după ce la domiciliile acestora a fost depistată marijuana în valoare totală de peste două milioane de lei. Aceștia au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile.

Potrivit Poliției Republicii Moldova, ofițerii antidrog ai Poliției de Frontieră, de comun cu procurorii PCCOCS, au descoperit marijuana la Chișinău, Comrat, Basarabeasca și Leova, evaluată pe piața neagră la circa 2.500.000 lei. Totodată, în cadrul perchezițiilor au fost reținute patru bărbați din Chișinău și sudul țării, cu vârste cuprinse între 34 și 45 de ani.

Doi dintre aceștia au fost reținuți în flagrant, în timp ce vindeau droguri. Ceilalți doi se ocupau de cultivarea și creșterea plantelor.

Oficial, s-a stabilit că un bărbat lucrează ca și tehnician dentist, altul – bucătar într-un restaurant, un altul – specialist IT; iar cel de-al patrulea este inculpat într-o altă schemă de trafic de droguri deferită justiției de procurorii PCCOCS.

Plantele de marijuana erau cultivate atât în sere, cât și în locații adaptate acestui scop în fâșii forestiere, lângă frontieră. Suplimentar, în cadrul perchezițiilor au fost ridicate și semințe feminizate de canabis (modificate genetic pentru facilitarea cultivării) aduse prin contrabandă din UE.

La solicitarea PCCOCS, cei patru au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile, prin încheierile pronunțate de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Investigațiile continuă, timp în care cei patru beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

In this article