COVID-19: Un grup de lucrători medicali din România vine să ajute specialiștii din țara noastră

Un grup de medici și angajați medicali din România va veni în Republica Moldova pentru a acorda ajutor doctorilor, care luptă cu COVID-19. Potrivit ministrului Sănătății, Viorica Dumbrăveanu,...

Un grup de medici și angajați medicali din România va veni în Republica Moldova pentru a acorda ajutor doctorilor, care luptă cu COVID-19. Potrivit ministrului Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, echipa se va afla la noi în țară timp de 14 zile. Totodată, autoritățile române vor ajuta Republica Moldova cu echipament medical și consumabile.

„Am avut o discuție telefonică cu dl doctor Arafat despre un grup care va veni în Republica Moldova. Este vorba de medici specializați în medicină urgență, terapia intensivă, dar și de asistenți medicali. Vom determina instituțiile medicale, care vor beneficia de această asistență”, a spus Dumbrăveanu.

Potrivit datelor ministerului Sănătății, în ultimele 24 de ore au fost procesate 367 de probe și 73 de cazuri confirmate de COVID-19. În prezent, în țara noastră sunt 2455 de cazuri active de coronavirus de tip nou.

In this article