COVID-19: Săptămâna trecută au fost înregistrate 722 de cazuri

În Republica Moldova, în ultima săptămână, au fost înregistrate 722 de cazuri de COVID-19, comunică MOLDPRES. Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică /ANSP/, în perioada 18 – 24...

În Republica Moldova, în ultima săptămână, au fost înregistrate 722 de cazuri de COVID-19, comunică MOLDPRES.

Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică /ANSP/, în perioada 18 – 24 decembrie, au fost înregistrate 722 de cazuri de COVID-19, fiind o creștere de 29,4% comparativ cu săptămâna precedentă. În rândul copiilor de până la 14 ani au fost raportate 71 de cazuri. Au fost înregistrate trei cazuri de deces (la doi bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 66 și 85 de ani) asociate cu infecția COVID-19.

Specialiștii ANSP recomandă respectarea principalelor măsuri de protecție pentru sănătatea și siguranța cetățenilor. Printre acestea – păstrarea distanței sociale, evitarea locurilor aglomerate; respectarea regulilor de igienă a mâinilor, igiena respiratorie; respectarea măsurilor sanitare la locul de muncă, cu aerisirea spațiilor închise, purtarea măștilor în instituțiile medicale și adresarea la medicul de familie la apariția primelor simptome ale infecției COVID-19.

Medicii reiterează că vaccinarea împotriva gripei și COVID-19 rămâne a fi cea mai eficientă metodă de a evita cazurile grave de boală și deces.

In this article