COVID-19 în Franța: Autoritățile nu au anulat alegerile locale din 15 și 22 martie

Duminică, 15 martie, în Franţa are loc primul tur al alegerilor locale, sau municipale cum li se mai spune. Turul doi este programat peste o săptămână, în data...

Duminică, 15 martie, în Franţa are loc primul tur al alegerilor locale, sau municipale cum li se mai spune. Turul doi este programat peste o săptămână, în data de 22 martie.

Pentru că Franța este lovită de epidemia COVID-19, Guvernul a emis instrucțiuni de siguranță în cadrul scrutinului: le-a cerut alegătorilor să păstreze distanța unul de celălalt și să vină cu pixul personal. Totodată, autoritățile locale trebuie să asigure igienizarea secțiilor de vot și să nu permită formarea cozilor.

Recent, președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat mai multe măsuri drastice pentru prevenirea COVID-19. Totodată, Macron a spus că nu vor fi anulate alegerile din 15 și 22 martie pentru că “trebuie asigurată continuitatea vieții noastre democratice”

Bilanţul epidemic este de 79 de morţi în Franţa, cu 18 decese produse în ultimele 24 de ore, a declarat vineri seară Olivier Véran, ministrul francez al Sănătăţii, citat de cotidianul Le Figaro.

În stare gravă sunt 154 de pacienţi, a precizat Olivier Véran.

În ultimele 24 de ore au fost confirmate 800 de cazuri de infectare, astfel că bilanţul total al îmbolnăvirilor înregistrate în ultimele două luni în Franţa este de 3.661.

 

In this article