Corneliu Furculiță explică ce s-ar putea întâmpla, daca anticipatele vor fi declanșate contrar prevederilor constituționale

Un nou Parlament ales în urma unor alegeri anticipate declanșate contrar prevederilor Constituției ar trezi mari suspiciuni cu privire la legalitatea sa. Declarația a fost făcută de Președintele...

Un nou Parlament ales în urma unor alegeri anticipate declanșate contrar prevederilor Constituției ar trezi mari suspiciuni cu privire la legalitatea sa. Declarația a fost făcută de Președintele fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță, la postul de televiziune NTV Moldova.

Deputatul a făcut acest comentariu în contextul apariției mai multor ipoteze, potrivit cărora președintele Maia Sandu ar putea semna decretul de dizolvare a Parlamentului și declanșare a alegerilor anticipate, fără a mai respecta termenele prevăzute în Constituție.

”Nu este rațional de făcut acest lucru, fiindcă asupra viitorului Parlament ar plana tot timpul faptul că a fost ales cu încălcarea Constituției. Termenii stipulați în Constituție sunt rezonabili și nu văd care este scopul de grăbit acești termeni. Ce o să dea dacă o să câștige 15 – 20 de zile? Care va fi succesul? Avem mai repede Parlament funcțional? Mandatele actuale ale deputaților nu expiră până nu vin alte mandate”, a spus deputatul.

In this article