Corneliu Ciurea despre Summitul European din 1 iunie: UE încearcă să salveze ratingul Maiei Sandu

Politologul a comentat evenimentele majore care vor avea loc în Republica Moldova sub steaguri și lozinci de integrare europeană, transmite eNews. “Atât “Marea Adunare Națională” din 21 mai,...

Politologul a comentat evenimentele majore care vor avea loc în Republica Moldova sub steaguri și lozinci de integrare europeană, transmite eNews.

“Atât “Marea Adunare Națională” din 21 mai, cât și summitul comunității politice europene din 1 iunie au obiective exclusiv de tehnologie politică. Parlamentul European nu a spus în rezoluția sa că vor începe negocierile de aderare a Republicii Moldova la UE”, a declarat Ciurea în cadrul emisiunii Important de la TVC21.

“Atât rezoluția Parlamentului European, cât și summitul din 1 iunie și mitingul din 21 mai sunt “bomboane” pentru societatea moldovenească. Mulți oameni cred că ne îndreptăm spre un viitor european luminos, dar impresia mea este alta. Eu sunt în acest proces din 2001 și simt că sunt încă pe un drum, care va continua mult timp”, a remarcat expertul.

“Are vreun rost să atingem acest obiectiv? Ar trebui să ne oprim? Pentru că au apărut unele nuanțe care nu-mi plac deloc. Ce să facem cu religia? Cu valorile noastre tradiționale? Vor putea ele să se integreze în acest concept?”, se întreabă politologul.

“Dorin Recean a spus că cei care nu sunt de acord cu ei au o mentalitate criminală. Deci, eu nu sunt un criminal, dar am o mentalitate criminală pentru că nu vreau să mă grăbesc să intru în UE. Și vreau să pun întrebarea – de ce UE susține necondiționat PAS care permite o mulțime de prostii care afectează negativ nivelul de trai al populației?”. – a conchis Corneliu Ciurea.

sursa 

 

In this article