Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă balistică

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică în largul coastei sale estice, a anunţat miercuri armata sud-coreeană, dar nu au fost disponibile imediat alte detalii, cum ar...

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică în largul coastei sale estice, a anunţat miercuri armata sud-coreeană, dar nu au fost disponibile imediat alte detalii, cum ar fi raza de zbor a proiectilului, transmit Yonhap şi Reuters.

Lansarea este cea mai recentă dintr-un an record de teste cu rachete efectuate de Nord, inclusiv un test cu o rachetă balistică intercontinentală săptămâna trecută, într-un moment în care există temeri tot mai mari că Phenianul s-ar putea pregăti pentru primul său test al unui dispozitiv nuclear din 2017.

Tot miercuri, armata sud-coreeană a anunţat că a recuperat şi analizat resturi ale unei rachete lansate de Phenian peste linia care serveşte drept graniţă maritimă de facto între cele două ţări.

Bucata recuperată, de trei metri lungime şi doi metri lăţime, a fost identificată ca fiind o rachetă nord-coreeană SA-5, a precizat Ministerul sud-coreean al Apărării într-un comunicat preluat de AFP. Racheta SA-5 poate fi folosită şi ca rachetă sol-sol.

Rusia a folosit recent o rachetă sol-aer similară ca rachetă sol-sol în războiul din Ucraina, se mai arată în comunicat.

In this article