Copil, cu inflamație gravă, purtat de la un spital la altul. Autoritățile au document cazul

O mamă a fost purtată cu micuțul de 4 ani de la un spital la altul, iar copilul a fost examinat chiar în ambulanță, în frig și fără...

O mamă a fost purtată cu micuțul de 4 ani de la un spital la altul, iar copilul a fost examinat chiar în ambulanță, în frig și fără condiții elementare. Femeia a ajuns la spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii de pe strada Lomonosov, diagnoza inițială a piciului fiind varicela, dar pentru că în regiunea umărului se extindea o zonă inflamată, s-a decis intervenția.

Povestea mamei a fost publicată de blogherul Eugen Luchianiuc. Femeia povestește coșmarul prin care a trecut în zilele cât a fost internată și comportamentul urât al personalului medical.

După ce medicul de gardă a fot anunțat că micuțul a avut toată noaptea febră și că inflamația devine tot mai mare, el a rugat mama să aștepte alt doctor. AL doilea medic a venit și a ascultat-o și nu a mai revenit în salon. Până după amiază- femeia a tot sunat la post, dar tot ce primea erau preparatele și asigurările asistentei că totul va fi bine.

Mama a insistat să vină un medic chirurg, iar de la 16:00 până la 21:00 a așteptat ambulanța care să o ducă la alt spital, după ce medicii care îi examinau copilul s-au schimbat unul după altul și făceau doar poze cu locul inflamației.

Copilul a suportat intervenția la spitalul V. Ignatenco, iar medicii au dat indicații ca micuțul să fie adus duminică dimineața la pansament, avertizând că nu poate fi schimbat de sine stătător. A doua zi, însă, un alt doctor a examinat de la același spital a examinat piciul chiar în ambulanță, în frig, a reclamat mamei că orice medic putea interveni, apoi a lipit compresa murdară înapoi pe rană.

Asistenta de la Spitalul Boli Contagioase a schimbat pansamentul, iar după ce copilul a început să se simtă mai bine, mama a decis să sune la Linia Fierbinte a Ministerului Sănătății. Acolo, însă, au dat vina pe COVID-19 și au precizat că instituțiile medicale sunt în subordinea Primăriei Chișinău, iar autoritatea nu poate interveni.

Direcția Sănătate din Chișinău a document cazul copilului internat cu varicelă, care a suportat incizie cu 12 tăieturi și a venit cu o reacție. Boris Gîlca susține că asemenea timp de maladie este frecvent în perioada post-COVID, însă fără puroi.

Referindu-se la atitudinea grosolană a personalului medical, Gîlca afirmă că Linia Verde a Ministerului Sănătății urma să se documenteze în direct cu instituțiile și să ofere mamei răspuns.

„Vom face o anchetă interna pe comunicarea, posibil defectuoasă, a anumitor cadre medicale. Cu toată certitudinea, uneori complicațiile medicale sunt inevitabile. Depunem eforturi pentru calitatea serviciilor medicale în mun. Chișinău și vă asigurăm de toată atenția, compasiunea si implicarea pentru fiecare caz, flecare pacient”, susține Gîlcă.

La moment copilul este în stare satisfăcătoare: “Suntem bine dar stresul și durerea sufletească este apăsător de dureros. Câți copii trebuie să treacca prin chin și durere că să se ea atitudine?” susține femeia.

In this article