Contrabandă cu petrol destinat Serbiei, de circa 18.000.000 lei

Departamentul antifraudă și conformare al Serviciului Vamal sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale,  au desfășurat joi percheziții în Chișinău și-n regiunea de sud a...

Departamentul antifraudă și conformare al Serviciului Vamal sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale,  au desfășurat joi percheziții în Chișinău și-n regiunea de sud a Republicii Moldova, într-un dosar de contrabandă cu petrol destinat Serbiei, de circa 18.000.000 lei.

Perchezițiile au fost desfășurate pentru deconspirarea schemei de exportare a combustibilului euro-diesel în acest stat. Infracțiunea a avut loc în perioada anului 2018, atunci când au fost expediate 60 camioane cu produsul de contrabandă, declarat în vamă drept alt produs – „diluant pe bază de hidrocarburi aromatice pentru bitum de petrol”.

Urmează să fie contactate autoritățile din statul destinatar pentru continuarea investigațiilor și tragerea la răspundere a autorilor acestei infracțiuni.

In this article