Consolidarea statului de drept – o prioritate în dialogul premierului Dorin Recean cu Marija Pejčinović Burić, secretara generală a Consiliului Europei

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere la Guvern cu Marija Pejčinović Burić, secretara generală a Consiliului Europei cu care a vorbit despre avansarea reformelor asumate de autorități...

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere la Guvern cu Marija Pejčinović Burić, secretara generală a Consiliului Europei cu care a vorbit despre avansarea reformelor asumate de autorități și provocările existente în unele sectoare, inclusiv cel al justiției.

„Ne preocupă contextul de securitate în regiune, încercările de destabilizare a situației interne, reforma justiției, dar și eforturile de fortificare a economiei noastre. În pofida provocărilor aduse de războiul Rusiei împotriva Ucrainei, avansăm ferm pe calea aderării la Uniunea Europeană și continuăm acțiunile de dezrădăcinare a corupției”, a declarat premierul Dorin Recean.

La rândul său, secretara generală a Consiliului Europei s-a referit la importanța fortificării statului de drept.

„Mă bucur că sunteți orientați spre reformarea justiției, deoligarhizare și lupta împotriva corupției, spre fortificarea statului de drept și a democrației. Experții noștri, standardele noastre vă stau la dispoziție în contextul planului nostru de acțiuni comun, pentru a ghida aceste eforturi și pentru a consolida cadrul normativ al Republicii Moldova”, a menționat Marija Pejčinović Burić.

La final, prim-ministrul Dorin Recean a subliniat că autoritățile promovează consecvent respectarea drepturilor omului, a valorilor democratice și a libertății mass-media pentru a construi o societate echitabilă și o economie competitivă și rezistentă, care să ofere oamenilor siguranță. „Suntem recunoscători pentru sprijinul oferit de Consiliul Europei de-a lungul timpului”, a conchis șeful Executivului.

 

In this article