Congresul american aproape de interzicerea arborării steagului LGBT la ambasadele SUA

Congresul american se află pe punctul de a interzice ambasadelor americane să arboreze steagul curcubeu al LGBT, o victorie a conservatorilor, relatează AFP. Preşedintele american, Joe Biden, ar urma...

Congresul american se află pe punctul de a interzice ambasadelor americane să arboreze steagul curcubeu al LGBT, o victorie a conservatorilor, relatează AFP.

Preşedintele american, Joe Biden, ar urma să autorizeze interdicţia anunţată joi, întrucât este prevăzută de un text care este necesar să fie adoptat până la sfârşitul acestei săptămâni, pentru a finanţa provizoriu guvernul federal şi a evita o închidere parţială a agenţiilor guvernamentale.

Această măsură face parte dintr-o bătălie mai veche între democraţi şi republicani. Ea s-a strecurat în bugetul statului federal, un text de peste 1.000 de pagini, prezentat joi de către aleşi.

„Niciunul dintre fondurile puse la dispoziție prin proiectul de lege nu poate fi cheltuit pentru a arbora sau a afișa alte steaguri decât steagul american și alte steaguri eligibile la unitățile Departamentului de Stat al SUA, o regulă care va dura pe toată durata facturii de finanțare, care expiră pe 30 septembrie”, se arată în document, potrivit Forbes.

Steagul LGBT a fost arborat pentru prima dată la ambasadele SUA în timpul administrației fostului președinte Barack Obama, iar ulterior au fost interzise de fostul președinte Donald Trump în 2019.

Dreptul de a arbora steagul a fost restabilit de administrația Biden doi ani mai târziu. „Steagul mândriei” nu a fost permis să fie arborat la Pentagon sau la bazele militare, în urma unei politici puse în aplicare în timpul mandatului lui Trump.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article