Conform sondajului, PAS și Blocul Comuniștilor și Socialiștilor obțin un scor aproape egal la parlamentare

Dacă duminica viitoare ar fi organizate alegerile parlamentare, în Legislativ ar accede PAS, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor și PP Șor. Formațiunea lui...

Dacă duminica viitoare ar fi organizate alegerile parlamentare, în Legislativ ar accede PAS, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor și PP Șor.

Formațiunea lui Igor Grosu și Blocul în fruntea căruia se află Vladimir Voronin și Igor Dodon ar obține un procentaj aproape egal. Sunt rezultatele sondajului Vox Populi – mai 2021, realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova.

Potrivit cercetării, 37 la sută din numărul alegătorilor deciși și-ar da votul pentru PAS, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor ar obține aproape 36%, iar PP Șor – 7,6 la sută din voturi.

Blocul electoral Renato Usatîi, Platforma DA și PDM ar acumula mai puțin de 5%.

Sondajul a fost efectuat în perioada 14-22 mai 2021, pe un eșantion de 1187 de persoane din 85 de localități. Marja de eroare este de 3%. Studiul reprezintă o parte componentă a Proiectului internațional „Identitate și coeziune socială în Europa Centrală și de Est”, realizat în comun cu Filiala de Sud a Asociației Sociologice din Ucraina.

In this article