Conducerea țării i-a comemorat pe toți cei căzuți în conflictul armat de pe Nistru

Președintele, Igor Dodon, premierul, Ion Chicu, și speakerul, Zinaida Greceanîi, au depus flori, în această dimineață, la monumentul „Maica Îndurerată” de la Complexul Memorial „Eternitate”. „De Ziua Comemorării,...

Președintele, Igor Dodon, premierul, Ion Chicu, și speakerul, Zinaida Greceanîi, au depus flori, în această dimineață, la monumentul „Maica Îndurerată” de la Complexul Memorial „Eternitate”. „De Ziua Comemorării, îi pomenim pe toți cei căzuți în conflictul armat de pe Nistru.

Ziua de 2 martie 1992 a fost umbrită de evenimentele sinistre de pe Nistru care au răpit sute de vieți și au distrus soarta a mii de oameni.

Ca să nu se mai repete asemenea tragedii, noi trebuie să apărăm cu fermitate interesele noastre naționale, să promovăm o politică externă înțeleaptă și echilibrată.”, a scris președintele pe pagina sa de Facebook.

Igor Dodon a mai menționat că „Sarcina noastră principală este soluționarea diferendului transnistrean și edificarea unui stat independent, liber, prosper și democratic – Republica Moldova”.

In this article