Condamnat pentru omor: Un bărbat va face 11 ani de pușcărie într-un penitenciar de tip închis

Prin sentința Judecătoriei Bălți, sediu Central din 28 septembrie 2022, un bărbat în vârstă de 61 de ani, a fost condamnat pentru omor săvârșit cu premeditare asupra unei...

Prin sentința Judecătoriei Bălți, sediu Central din 28 septembrie 2022, un bărbat în vârstă de 61 de ani, a fost condamnat pentru omor săvârșit cu premeditare asupra unei persoane (art.145 alin. (2) din Codul penal),fiindu-i stabilită o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 11 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis. Sentința motivată urmează a fi pronunțată la 14 noiembrie 2022.

Potrivit probelor administrate în ședința de judecată, procurorii din cadrul Procuraturii raionului Fălești, au demonstrat vinovăția bărbatului în săvârșirea infracțiunii incriminate.

Mai exact, bărbatul este acuzat că, la data de 23 decembrie 2012, în timp ce se afla în incinta casei de schimb valutar amplasată în or. Fălești, în urma unor relații ostile apărute spontan cu victima, a efectuat trei împușcături în direcția ultimului, cauzându-i leziuni corporale periculoase pentru viața și sănătatea persoanei, în rezultatul cărora a intervenit decesul victimei, care s-a dovedit a fi proprietarul casei de schimb valutar.

Măsura preventivă sub formă de arest preventiv aplicat în privința inculpatului a fost menținută de către instanța de judecată, până la intrarea sentinței în vigoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

In this article