Condamnat pentru escrocherie săvârșită în penitenciar

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din 05 decembrie 2022, un deținut de 33 de ani, originar din raionul Ungheni, a fost condamnat la 3 ani de închisoare,...

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din 05 decembrie 2022, un deținut de 33 de ani, originar din raionul Ungheni, a fost condamnat la 3 ani de închisoare, pentru comiterea infracțiunii de escrocherie.

Adăugând parţial, la pedeapsa aplicată prin sentinţă partea neexecutată a pedepsei stabilite anterior deținutului, instanța de judecată i-a stabilit pedeapsa definitivă sub formă de 14 ani de închisoare.

Așadar, învinuitul, în perioada decembrie 2021 – mai 2022, în timp ce își ispășea pedeapsa într-un penitenciar din țară, urmărind scopul dobândirii ilicite a bunurilor altei persoane, a inventat o schemă frauduloasă pentru obținerea mijloacelor bănești.

Deținutul, a plasat un anunț sub profil fals, privind comercializarea lemnelor  pentru foc la un preț convenabil, apoi, prin diferite metode de influențare și manipulare, prin intermediul rețelelor de socializare ,,Facebook” ,,Viber”, ,,WhatsApp”,  a indus în eroare mai multe persoane, să transmită în calitate de avans pentru livrarea lemnelor, bani în sumă de 2000 – 2500 lei, prin transfer la diferite conturi bancare, după care, a însușit acești bani, fără intenția de a-și onora obligația asumată.

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția în săvârșirea faptelor de care a fost acuzat.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Notă: Atenționăm populația să fie precaută și să nu se lase pradă unor solicitări de mijloace financiare de la persoane dubioase, procurarea bunurilor urmând a fi făcută în locuri și de la persoane autorizate.

In this article