Condamnat la nouă ani de închisoare pentru comiterea mai multor infracțiuni contra patrimoniului

Potrivit sentinței Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 22 mai 2023, un tânăr de 25 de ani, a fost condamnat la închisoare pe un termen de 9 ani, cu...

Potrivit sentinței Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 22 mai 2023, un tânăr de 25 de ani, a fost condamnat la închisoare pe un termen de 9 ani, cu executare pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, fiind învinuit de comiterea infracțiunilor de jaf, tentativă de jaf și tâlhărie.

Conform învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat, inculpatul, la 19 aprilie 2022, aproximativ la ora 13:30, în timp ce se afla în parcul Valea Trandafirilor din mun. Chişinău, a lovit o femeie în regiunea capului cu un obiect asemănător unei bâte și i-a sustras telefonul, în valoare de 6000 lei.

         Același inculpat, la 19 septembrie 2022 aproximativ ora 15:25, aflându-se în sectorul Botanica al capitalei s-a apropiat de o minoră, a strâns-o de gât și i-a sustras în mod deschis telefonul mobil în valoare de 2 896 lei, însă din cauze independente de voinţa acestuia, intenţiile lui criminale nu au fost duse până la capăt, deoarece a intervenit o persoană, care a curmat acțiunile ilegale ale acestuia, drept consecință inculpatul a aruncat telefonul sustras și a părăsit locul comiterii infracțiunii.

În aceeași zi, la ora 20:25, aflându-se într-un bloc locativ, a mai sustras un telefon în valoare de 14 500 lei de la o altă femeie și a părăsit locul comiterii infracţiunii.

  La fel, inculpatul, la 21 septembrie 2022, aproximativ la orele 06:55, în timp ce se afla în sectorul Buiucani al capitalei, s-a apropiat din spate de o altă victimă, căreia i-a aplicat lovituri cu pumnii în regiunea capului și corpului și i-a sustras telefonul mobil, cauzându-i victimei un prejudiciu material considerabil în sumă totală de 26 600 lei.

Inculpatul și-a recunoscut integral vinovăția pentru faptele de care a fost acuzat, prin urmare judecarea cauzei în privința acestuia a avut loc în procedură simplificată.

La pronunțarea sentinței, instanța de judecată a dispus încasarea de la inculpat în folosul părților vătămate a mijloacelor bănești, în contul reparării prejudiciilor materiale suportate de către acestea.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

In this article