Condamnat la ani grei de închisoare, pentru că a violat fiica concubinei sale în vârstă de 13 ani

Grație eforturilor procurorilor, recent, a fost pronunțată o sentință, prin care un bărbat în vârstă de 40 de ani, originar din Turcia, a fost recunoscut vinovat pentru violul unei persoane...

Grație eforturilor procurorilor, recent, a fost pronunțată o sentință, prin care un bărbat în vârstă de 40 de ani, originar din Turcia, a fost recunoscut vinovat pentru violul unei persoane care nu a atins vârsta de 14 ani, (art.171 alin.(3) lit.b) din Codul penal), stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 12 ani, cu executare în penitenciar de tip închis.

Potrivit acuzării înaintate de procurori, inculpatul, în luna august 2022, aflându-se în apartamentul concubinei sale amplasat într-un oraș din centrul țării, urmărind scopul de a-și viola fiica vitregă în vârsta de 13 ani, profitând de incapacitatea fizică a minorei de a opune rezistență, a dezbrăcat-o forțat și a întreținut cu ea un raport sexual neconsimțit.

Inculpatul a pledat nevinovat.

Acesta a părăsit teritoriul Republicii Moldova, în septembrie 2022, imediat după ce afla-se că în privința faptei sale a fost sesizată poliția. Ulterior, în aprilie 2023, crezând că dosarul în privința acestuia a fost clasat, a revenit în Republica Moldova, însă a fost reținut în incinta Aeroportului Internațional Chișinău.

Sentința este cu drept de apel.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

 

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article