Condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare pentru 5 episoade de escrocherie și un jaf dintr-un magazin

Procuratura municipiului Chișinău, a reprezentat acuzarea de stat într-o cauză pornită pentru săvârșirea mai multor infracțiuni contra patrimoniului, care s-a soldat cu pronunțarea unei sentințe de condamnare. Astfel,...

Procuratura municipiului Chișinău, a reprezentat acuzarea de stat într-o cauză pornită pentru săvârșirea mai multor infracțiuni contra patrimoniului, care s-a soldat cu pronunțarea unei sentințe de condamnare.

Astfel, potrivit sentinței Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 31 mai 2023, un bărbat de 37 de ani, originar din raionul Hâncești, a fost recunoscut vinovat pentru săvârșirea a 5 episoade de escrocherie și a unui jaf, stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 8 ani şi 6 luni, cu executare în penitenciar de tip semiînchis şi cu privarea de dreptul de a deţine funcţii sau de a exercita activităţi legate de gestionarea mijloacelor financiare şi a bunurilor materiale ale altor persoane pe un termen de 2 ani.

În cadrul urmăririi penale, procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul că, inculpatul, la 27 octombrie 2019, sub pretextul perfectării actelor de proprietate a automobilului, a primit şi însuşit de la partea vătămată buletinul de identitate, permisul de conducere pe numele acesteia, automobilul de model „Citroen CI” la preţul de 4000 euro, prin ce i-a cauzat părţii vătămate, o daună materială în proporţii considerabile.

Peste aproximativ o lună, tot el, aflându-se pe str. Maria Drăgan din mun. Chişinău, sub pretextul reparării automobilului, a primit şi însuşit de la o altă victimă un automobil de model „Mercedes A 170” și alte bunuri în valoare totală de 155 061 lei.

Același inculpat, la 22 februarie 2020, aproximativ la ora 21:00,  aflându-se în sectorul Centru al capitalei, sub pretextul de a efectua un apel de pe telefonul mobil al unui bărbat, l-a indus în eroare pe ultimul şi i-a sustras telefonul cu tot cu buletinul de identitate care se afla în husă.

Folosindu-se de acest buletin și de un buletin eliberat pe numele altei persoane, în lunile februarie și martie 2020, a semnat două contracte de împrumut, însă nu şi-a onorat obligaţiile asumate, la fel, a mai luat și un telefon mobil în credit.

          Ulterior, în luna aprilie 2020, pe timp de noapte, în timpul stării de urgență în legătură cu situaţia epidemiologică generată de COVID-19, inculpatul a intrat în incinta unui market și a sustras bani din aparatul de casă în sumă de 2403 lei, după care a părăsit în grabă locul comiterii infracțiunii.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

 

In this article