Condamnat la 8 ani de închisoare pentru violență în familie

Prin sentința Judecătoriei Strășeni, sediul Central din 11 noiembrie 2022, un bărbat în vârstă de 55 de ani, a fost condamnat la o pedeapsă de 8 ani de...

Prin sentința Judecătoriei Strășeni, sediul Central din 11 noiembrie 2022, un bărbat în vârstă de 55 de ani, a fost condamnat la o pedeapsă de 8 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie, care a cauzat o vătămare gravă a integrității corporale.
Inculpatul a fost acuzat că, la data de 07.02.2017, aproximativ la ora 19:30, aflând-se la domiciliul său, într-un sat din raionul Strășeni, urmărind scopul aplicării violenței fizice față de soția sa, ca urmare a unei cerți, i-a aplicat acesteia o lovitură cu palma în regiunea feței, în rezultatul cărui fapt ultima a căzut, după care i-a mai aplicat o lovitură cu piciorul în regiunea abdomenului.
Conform raportului de expertiză judiciară medico-legală, efectuat în privința victimei, s-a constatat: trauma abdomenului cu ruptura splinei în doi timpi, hemoragie internă a cavității abdominale care s-au format sub acțiunea traumatică a unui corp contondent, prin lovitură directă în abdomen, prezintă pericol pentru viață și, în baza acestui criteriu, se califică ca vătămări corporale grave.
Pe parcursul examinării cauzei, inculpatul a pledat nevinovat.
Precizăm că, persoana condamnată nu este la prima abatere de ordin penal.
Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel, la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.
Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată până când vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.
In this article