Condamnat la 6 ani de închisoare pentru escrocherie

Procurorii din cadrul Procuraturii mun.Chișinău, au obținut o nouă sentință de condamnare a unei persoane pentru comiterea mai multor episoade de escrocherie.  Potrivit sentinței Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani,...

Procurorii din cadrul Procuraturii mun.Chișinău, au obținut o nouă sentință de condamnare a unei persoane pentru comiterea mai multor episoade de escrocherie. 

Potrivit sentinței Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din 22 decembrie 2023, bărbatul în vârstă de 30 de ani a fost condamnat la pedeapsa cu închisoare pe un termen de 6 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții sau de a exercita activități legate de gestionarea mijloacelor financiare și a bunurilor materiale ale altor persoane pe un termen 3 ani.

Procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul că, în perioada anilor 2021-2023, inculpatul, sub pretextul de a oferi diverse servicii, a însușit de la mai multe victime mijloace financiare, fără intenția de a-și realiza obligațiile asumate. Astfel, bărbatul a dobândit de la 7 persoane mijloace financiare în sumă totală de peste 70 000 lei.

În unul din episoade, comis la 08 iunie 2022, inculpatul, prin abuz de încredere, sub falsul pretext că ar fi fost proprietarul unui apartamentului din sectorul Ciocana al capitalei și că îl dă în locațiune, profitând de faptul că partea vătămată a postat pe diferite panouri informative precum că, este în căutarea unui loc temporar de trai, a telefonat-o pe ultima și prin inducerea acesteia în eroare, a convins-o să transmită suma de 120 de euro pentru chirie.

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția în comiterea faptei imputate.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

In this article