Condamnat la 16 ani de închisoare pentru omor

La 20 ianuarie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Bălți, sediul Central, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura municipiului Bălți.          Așadar, potrivit sentinței,...

La 20 ianuarie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Bălți, sediul Central, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura municipiului Bălți.         

Așadar, potrivit sentinței, un tânăr în vârstă de 28 de ani, a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunii de omor cu deosebită cruzime, profitând de starea de neputinţă evidentă a victimei, care se datorează vârstei înaintate, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 16 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Potrivit învinuirii înaintate de către procurori,  la data de 29 ianuarie 2022, în jurul orei 21:00, inculpatul, fiind în vizită la o persoană, care locuia cu victima (un bărbat de 63 de ani) în mun.Bălți, urmare a consumului de alcool, și a unui conflict bazat pe nerestituirea unei datorii, s-a apropiat de victimă, în timp ce aceasta era așezată pe un fotoliu, și i-a aplicat mai mult de 33 de lovituri cu pumnii și picioarele pe diferite părți ale corpului, dintre care peste 14 lovituri în regiunea capului, cauzându-i vătămări grave, periculoase pentru viață.

După săvârșirea faptelor, inculpatul a părăsit locul infracțiunii.

În urma violențelor suportate și în rezultatul vătămărilor corporale cauzate, victima a decedat la fața locului.

În privința inculpatului, a fost substituită măsura preventivă arestul la domiciliu, cu măsura preventivă sub formă de arest preventiv, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

In this article