Condamnat la 15 ani pentru violul unei minore

Datorită eforturilor procurorilor, la 15 martie 2024, a fost pronunțată o sentință, prin care un bărbat în vârstă de 68 de ani, a fost recunoscut vinovat pentru violul...

Datorită eforturilor procurorilor, la 15 martie 2024, a fost pronunțată o sentință, prin care un bărbat în vârstă de 68 de ani, a fost recunoscut vinovat pentru violul unei persoane minore, care nu a atins vârsta de 14 ani (art.171 alin.(3) lit.b) din Codul penal), stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 15 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Potrivit acuzării înaintate de procurori, inculpatul, acționând cu intenție directă, fiind în stare să înțeleagă că acțiunile lui pot duce la deformarea personalității victimei, în una din zilele lunii iulie 2020, urmărind scopul întreținerii unui raport sexual cu o minoră, care abia împlinise 11 ani, aflându-se în grădina gospodăriei sale situată într-un sat din centrul țării, văzând-o pe minoră, jucându-se în stradă, intenționat, a ademenit-o în saraiul din grădina gospodăriei. Împreună, au consumat băuturi alcoolice, după care, profitând de imposibilitatea minorei de a se apăra și de a-și exprima voința, în legătură cu vârsta fragedă a acesteia, a dezbrăcat-o, a impus-o să întrețină cu el un raport sexual, în rezultatul cărui fapt minora a suferit traumă psihologică asociată abuzului sexual, fapt constatat prin raportul de expertiză judiciară.

Inculpatul s-a eschivat de la urmărirea penală și judecarea cauzei, fiind extrădat din Federația Rusă în iunie 2023 și plasat în arest preventiv.

In this article