Condamnare pentru conducere în stare de ebrietate fără permis de conducere la Chișinău

Procuratura municipiului Chișinău a anunțat condamnarea cu executare a unei persoane acuzate de conducerea unui autoturism sub influența alcoolului și fără a deține permis de conducere. Sentința a...

Procuratura municipiului Chișinău a anunțat condamnarea cu executare a unei persoane acuzate de conducerea unui autoturism sub influența alcoolului și fără a deține permis de conducere. Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, iar inculpatul a fost condamnat la 10 luni de închisoare cu executare într-un penitenciar de tip semiînchis.

Incidentul a avut loc pe 29 iunie 2023, când inculpatul, aflat la volanul unui autoturism marca „Suzuki”, a pierdut controlul mașinii în comuna Tohatin, lovind o bordură și un vehicul parcat. În urma impactului, ambele vehicule au suferit avarii minore. Poliția a intervenit la scurt timp, iar suspectul, acuzat de șofat sub influența alcoolului, a refuzat să fie testat alcoolscopic și să furnizeze probe biologice.

Deși inculpatul a pledat nevinovat, judecătorii au decis condamnarea sa, iar acesta a fost luat sub strajă direct din sala de judecată.

Notă: Persoana acuzată beneficiază de prezumția de nevinovăție până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article