Conceptul de transformare digitală a orașului Chișinău 2030 a fost consultat public

Conceptul de transformare digitală a orașului Chișinău 2030 a fost consultat public. Potrivit primarului general Ion Ceban, Primăria municipiului Chișinău propune spre consultare publică viziunea de transformare digitală...

Conceptul de transformare digitală a orașului Chișinău 2030 a fost consultat public. Potrivit primarului general Ion Ceban, Primăria municipiului Chișinău propune spre consultare publică viziunea de transformare digitală a orașului Chișinău – 2030.

„Conceptul de sistematizare a viziunii de transformare digitală Chișinău – 2030 este un  document care indică în mod clar scopul final al acestui proiect și beneficiile reale pe care le vor avea cetățenii. Ne propunem ca orașul Chișinău să ofere cetățenilor săi într-un mod sustenabil o calitate înaltă a vieții și cel mai bun climat antreprenorial, prin soluții inteligente și inovatoare.

Cadrul de transformare digitală a fost dezvoltat pentru a descrie obiectivul și domeniul de aplicare al programului. Acesta se referă la principalele inițiative care trebuie asumate pentru a oferi rezultatele scontate.

De asemenea, aici sunt descrise cele mai importante proiecte în care tehnologiile Informaționale și de comunicații (TIC) vor juca un rol semnificativ, pentru a aduce o valoare adăugată, punând accent pe principalele domenii sociale”, a declarat edilul.

Primarul a punctat că aceste inițiative urmăresc, în cele din urmă, să ofere valoare cetățenilor și companiilor din municipiu Chișinău.

„În plus, viziunea evidențiază principalele elemente și acțiuni necesare pentru a sprijini punerea în aplicare a inițiativelor. Acestea includ guvernanța, infrastructura TIC, bugetarea și cadrul de reglementare, fiind la fel de esențiale ca și inițiativele propriu zise pentru realizarea ambițiilor de oraș inteligent”, a conchis edilul.

In this article