Comisia parlamentară a aprobat proiectul ce prevede ca alegerile prezidențiale să fie organizate pe 1 noiembrie 2020

Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități a aprobat, cu majoritatea voturilor, raportul la proiectul de hotărâre cu privire la stabilirea datei alegerilor Președintelui Republicii Moldova. Proiectul prevede că...

Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități a aprobat, cu majoritatea voturilor, raportul la proiectul de hotărâre cu privire la stabilirea datei alegerilor Președintelui Republicii Moldova. Proiectul prevede că alegerile Președintelui Republicii Moldova se stabilesc pentru data de 1 noiembrie 2020, hotărârea urmând să intre în vigoare la data de 15 august 2020.

În conformitate cu prevederile Codului Electoral, alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova se vor desfășura cu cel puțin 30 de zile şi cel mult 60 de zile înainte de expirarea mandatului președintelui în funcție.

Stabilirea datei de 1 noiembrie pentru desfășurarea alegerilor prezidențiale a fost propusă de șeful statului, Igor Dodon. Președintele a declarat că a decis să vină cu această propunere pentru a spulbera speculațiile oponenților politici, potrivit cărora el ar încerca să se mențină mai mult în funcție.

Mandatul președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, expiră la data de 23 decembrie 2020.

In this article