Comisia Europeană deschide o anchetă împotriva TikTok

Comisia Europeană a deschis luni proceduri oficiale pentru a evalua dacă TikTok a încălcat Actul legislativ privind serviciile digitale în mai multe domenii, inclusiv protecția minorilor, transparența publicității...

Comisia Europeană a deschis luni proceduri oficiale pentru a evalua dacă TikTok a încălcat Actul legislativ privind serviciile digitale în mai multe domenii, inclusiv protecția minorilor, transparența publicității și gestionarea riscurilor legate de dependența și conținutul dăunător.

Comisarul pentru piața internă, Thierry Breton, a subliniat că protecția minorilor este o prioritate majoră și că TikTok trebuie să respecte pe deplin legislația europeană și să contribuie la protejarea tinerilor în mediul online.

Procedurile se vor concentra pe mai multe aspecte, inclusiv evaluarea și atenuarea riscurilor sistemice, confidențialitatea și securitatea pentru minori și transparența platformei.

Investigația vizează, de asemenea, accesul cercetătorilor la datele TikTok și se desfășoară în conformitate cu prevederile Actului legislativ privind serviciile digitale.

Această inițiativă nu exclude alte proceduri referitoare la conformitatea cu legislația și nu afectează acțiunile întreprinse de alte autorități în acest sens.

In this article