Comemorare a opozantului rus Aleksei Navalnîi la 40 de zile de la deces

O slujbă de comemorare a avut loc la mormântul liderului opoziției ruse, Aleksei Navalnîi. La 40 de zile de la decesul disidentului, susținătorii s-au adunat pentru a-i aduce...

O slujbă de comemorare a avut loc la mormântul liderului opoziției ruse, Aleksei Navalnîi. La 40 de zile de la decesul disidentului, susținătorii s-au adunat pentru a-i aduce un omagiu. Părinții lui Navalnîi au fost prezenți la slujbă și au depus flori la mormânt.

La acțiunea de pomenire a participat și Dmitri Muratov, laureat al Premiului Nobel pentru Pace și fost redactor-șef al ziarului rus independent Novaia Gazeta. Amintim că Aleksei Navalnîi a murit în circumstanțe neclare într-o închisoare cu regim sever din regiunea Arctică.

Autoritățile nu au dezvăluit circumstanțele decesului, în afară de faptul că Navalnîi „nu se simțea bine” și că ar fi decedat din cauze naturale.

Soția opozantului, Iulia Navalnaia, a afirmat în repetate rânduri că soțul său a fost ucis și că vinovat de acest asasinat politic s-ar face Vladimir Putin.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article