Comandantul Suprem al Forțelor Armate, Maia Sandu, nu știe că țările NATO intenționează să ne ofere arme letale

Declarații contradictorii la cel mai înalt nivel, cu privire la intenția țărilor NATO de a-i oferi Republicii Moldova arme letale. Președintele țării, Maia Sandu, care este și Comandantul...

Declarații contradictorii la cel mai înalt nivel, cu privire la intenția țărilor NATO de a-i oferi Republicii Moldova arme letale. Președintele țării, Maia Sandu, care este și Comandantul Suprem al Forțelor Armate, susține că a aflat din presă, că NATO analizează posibilitatea trimiterii în Republica Moldova a armamentului modern, ”pentru a o proteja de invazia rusă”.

“Nu am avut discuții concrete, am văzut declarațiile în presă. Republica Moldova este țară neutră, pașnică, nu vrea să atenteze la suveranitatea altei țări. Totodată, sectorul apărării este slab și trebuie consolidat. Știți că primim asistență din partea UE și în discuții cu conducerea armatei o să vedem dacă sunt alte necesități, a declarat Maia Sandu, în cadrul unei conferințe de presă.

Declarațiile Maiei Sandu se bat cap în cap cu cele ale ministrului de Externe, Nicu Popescu, care a precizat că Guvernul de la Chișinău poartă o dezbatere internă despre faptul dacă trebuie să accepte sau nu arme letale oferite de țări NATO.
Amintim, șefa diplomației britanice, Liz Truss, a declarat că NATO analizează posibilitatea trimiterii în Republica Moldova a armamentului modern, ”pentru a o proteja de invazia rusă”. Potrivit ministrului britanic, în prezent asemenea discuții se poartă cu partenerii din alianță.

In this article