COD GALBEN de coronavirus în Moldova!

În Moldova a fost declarat cod galben de coronavirus. Despre aceasta s-a anunțat, astăzi, în cadrul ședinței Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, care a fost convocată de...

În Moldova a fost declarat cod galben de coronavirus. Despre aceasta s-a anunțat, astăzi, în cadrul ședinței Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, care a fost convocată de premierul Ion Chicu.

În cadrul ședinței, reprezentantul OMS, Igor Pokanevych, a îndemnat autoritățile să se pregătească pentru apariția cazurilor de infectare și să fie gata pentru gestionarea calmă a situației. Pokanevych a vorbit despre măsurile întreprinse de autoritățile din Italia pentru a preveni răspândirea epidemiei în afara regiunilor.

Ministrul sănătății Viorica Dumbrăveanu a anunțat că țara noastră a primit din Germania seturi de teste pentru depistarea coronavirusului, instituțiile medicale dețin stocuri suficiente de medicamente, iar ANSP a instruit polițiștii de frontieră și vameșii, cum trebuie să acționeze.

Prim-ministrul a îndemnat oamenii să respecte recomandările specialiștilor medicali.

In this article