Coaliția Candu-Sandu-Șor NU a susținut un document important, care vine să oprească răspândirea coronavirusului

Deputații din Blocul ACUM, cei din Partidul ȘOR, dar și grupul Candu nu au votat proiectul de Lege, care prevede amenzi de până la 50 000 lei sau...

Deputații din Blocul ACUM, cei din Partidul ȘOR, dar și grupul Candu nu au votat proiectul de Lege, care prevede amenzi de până la 50 000 lei sau închisoare, pentru persoanele, care răspândesc COVID-19, transmite Breaking News.

Socialistul Vladimir Odnostalco a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că acești parlamentari își doresc instituirea haosului pe teritoriul Republicii Moldova.

„Acest document a fost votat doar de PSRM și PDM. Opoziția, care a chemat la panică și haos, nu l-a votat. Eu cred că oamenii trebuie singuri să-și facă unele concluzii”, a declarat Odnostalco.

Socialistul mai spune că pe timp de criză fiecare secundă contează, iar opoziția a tras de timp, când a fost dezbătut documentul: “Până opoziția vorbește în plen, apasă pe butoane pentru a acorda o întrebare, vedem cum o femeie din Glodeni este transportată cu forța la spital”, a explicat Odnostalco.

Totodată, deputatul PSRM Alla Darovannaia spune că documentul aprobat de către deputații socialiști și democrați “nu este o măsură de a penaliza cetățenii, dar pentru a-i apăra”.

Darovannaia a explicat că în Moldova au fost confirmate patru cazuri de COVID-19 și toate sunt de import. „Avem multe semnale când vecinii, rudele se plâng că au venit persoane din Italia și nu se autoizolează. Iată că de azi vor putea fi sancționați pentru că pun în pericol viața și sănătatea cetățenilor”.

Deputații socialiști au îndemnat oamenii să respecte cu strictețe recomandările autorităților în lupta cu virusul COVID-19. Totodată, parlamentarii PSRM au decisă, astăzi, să doneze un salariu lunar pentru lupta cu virusul de tip nou.

Amintim că și liderul PAS, Maia Sandu, a venit, marți cu un mesaj, care a fost criticat dur de societate. Sandu le-a dat sfaturi oamenilor, cum să se protejeze de COVID-19 și i-a îndemnat pe moldovenii din Italia să revină acasă.

Maia Sandu a fost taxată dur de liderii de opinie. Fostul premier, Ion Sturza, i-a cerut să se abțină de la astfel de mesaje. Iar jurnalistul Ștefan Secăreanu s-a arătat indignat de faptul că Sandu o face pe medic-infecționist.

In this article