CNAS a transferat banii pentru pentru achitarea pensiilor și altor alocații sociale

Casa Națională de Asigurări Sociale a transferat, astăzi, 845 707,04 mii de lei pentru achitarea pensiilor și alocațiilor sociale, pentru persoanele, care primesc banii prin intermediul Poștei Moldovei....

Casa Națională de Asigurări Sociale a transferat, astăzi, 845 707,04 mii de lei pentru achitarea pensiilor și alocațiilor sociale, pentru persoanele, care primesc banii prin intermediul Poștei Moldovei.

Tot astăzi, CNAS a transferat către Poșta Moldovei și instituțiile bancare 50 263,65 mii de lei pentru persoanele, cuantumul pensiei cărora este mai mic decât cuantumul pensiei minime pentru categoria respectivă. Diferența dintre aceste cuantumuri se acoperă din mijloacele bugetului de stat.

Totodată, a fost efectuat transferul suportului unic în sumă de 2 709,7 mii de lei pentru beneficiarii de toate tipurile de pensii şi de alocații sociale de stat stabilite până la 1 ianuarie 2020 al căror cuantum lunar nu depășea 2 000 de lei. Banii sunt destinați persoanelor, care din diferite motive nu au ridicat banii.

Precizăm că Poșta Moldovei va asigura, începând cu 1 aprilie 2020, distribuirea la domiciliu, cu însoțirea unui angajat al structurilor Ministerului Afacerilor Interne, a pensiilor, alocațiilor sociale de stat și altor prestații sociale.

De asemenea, se va face achitarea prin intermediul oficiilor poștale a plăților sociale beneficiarilor, indiferent de viza de reședință sau domiciliu, asigurând regim fluidizat de acces al persoanelor și cu respectarea distanței sociale. Măsurile sunt luate în contextul preveniri virusului de tip nou COVID-19

 

In this article