CNA a descins cu percheziții la Partidul Renaștere: O persoană reținută

Ofițerii CNA au descins aseară cu cu percheziții la sediul Partidului Renaștere. Potrivit CNA, acțiunile de urmărire penală au loc în cadrul unei cauze de corupere și spălare...

Ofițerii CNA au descins aseară cu cu percheziții la sediul Partidului Renaștere.

Potrivit CNA, acțiunile de urmărire penală au loc în cadrul unei cauze de corupere și spălare de bani.

În urma perchezițiilor efectuate, membrii partidului au anunțat că vor organiza un protest.

„Desfășurăm acțiuni de urmărire penală în cadrul unei cauze de corupere și spălare de bani. La această etapă nu putem oferi mai multe detalii. Vom reveni cu amănunte după finalizarea perchezițiilor”, a declarat ofițerul de presă Ina Voloşciuc.

Ulterior Voloșciuc a declarat că „o persoană a fost reținută”.

Acum o săptămână, Partidul Socialist din R. Moldova (PSRM) a declarat că fostul deputat fugar Ilan Șor ar folosi „un partid clonă” pentru a „corupe și cumpăra” membrii PSRM. Este vorba despre partidul politic „Renaștere”, care a apărut în atenția publică după ce mai mulți deputați socialiști au aderat la formațiune, în luna mai 2023.

Socialiștii au acuzat că în ultimele luni, reprezentanții fostului partid Șor și „deputații transfugi” Vasile Bolea, Irina Lozovan, Alexandr Nesterovschi și Alexander Suhodolschi ar fi contactat direct zeci de deputați, primari, consilieri locali, conducători ai organizațiilor teritoriale PSRM, „promițându-le milioane de lei pentru părăsirea PSRM”.

Contactată de ZdG, purtătoarea de cuvânt a partidului Renaștere Olesea Vitneanskaia, a negat toate acuzațiile aduse de către reprezentanții PSRM.

„Partidul „Renaștere” în activitatea sa se bazează pe faptul că oamenii au obosit să asculte despre pretinsa luptă cu regimul autoritarist instaurat de Maia Sandu și optează acum pentru o opoziție reală, care nu se teme să iasă din birourile sale, să discute cu cetățenii și să lupte cu fărădelegile partidului de la guvernare. Spre regret, mai multe partide care se declară de opoziție au devenit de fapt aripa PAS, motiv din care au pierdut încrederea alegătorilor. (…) Iar colegilor din PSRM le sugerăm să nu recurgă la acuzații false și populism”, a transmis reprezentanta partidului Renaștere atunci.

In this article