Clubul de fotbal “Milsami” a trecut cu încredere de primul tur de calificare în Conference League, eliminând din luptă clubul belarus “Torpedo-BelAZ”

Joi seara, clubul de fotbal “Milsami” a găzduit clubul bielorus “Torpedo-BelAZ” în primul tur de calificare în UEFA Conference League. Meciul a fost foarte disputat, dar s-a încheiat...

Joi seara, clubul de fotbal “Milsami” a găzduit clubul bielorus “Torpedo-BelAZ” în primul tur de calificare în UEFA Conference League. Meciul a fost foarte disputat, dar s-a încheiat la egalitate, cu un scor de 0:0. Cu toate acestea, datorită unei victorii cu 4:2 în meciul din deplasare de acum o săptămână, pupilele antrenorului principal Igor Picușac au avansat în următoarea rundă a competiției.

În mod tradițional, intrarea la meciurile de pe teren propriu ale lui Milsami a fost absolut gratuită, astfel că au fost foarte mulți spectatori în tribunele centrului sportiv al orașului. Împreună cu fanii pe toată durata jocului clubul a fost susținut de echipa blocului “Victorie”.

După triumful din primul meci (în deplasare) cu scorul de 4:2 echipa noastră era mulțumită chiar și de o înfrângere cu un scor minim pentru a trece în runda următoare. Cu toate acestea, în fața fanilor lor din, echipa din Orhei nu și-a putut permite să joace un fotbal defensiv. Ei au dominat tot jocul și au avut 20 de șuturi pe poartă.

Jucătorii lui “Milsami” au fost mai aproape de a da gol decât adversarul. Ceea ce, de altfel, este departe de a fi simplu. Torpedo-BelAZ” este acum unul dintre liderii campionatului din Belarus. Forța acestei echipe este evidențiată de faptul că în 15 meciuri din campionat au primit doar 6 goluri. Este cu atât mai valoros faptul că echipa noastră “Milsami” a fost capabilă să învingă cu încredere un adversar atât de puternic.

“Sunt mândru că fotbalul la Orhei se dezvoltă progresiv, iar favorita noastră “Milsami” pare demnă nu doar în campionatul național, dar și în meciurile din cupele europene. Este important ca echipa să mulțumească fanii nu doar cu rezultatul, ci și cu un joc strălucit. Le doresc băieților noștri succes în turul următor al turneului. Voi urmări îndeaproape evoluția lor”, a declarat Ilan Șor, patron și sponsor de lungă durată al clubului, comentând rezultatele meciului.

Deja peste o săptămână echipa noastră va găzdui următorul său adversar la Orhei. În turul doi preliminar al Conference League”Milsami” va juca cu clubul “Astana” din capitala Kazahstanului. Viitorul adversar nu are prea mult succes în noul sezon, ocupând în prezent linia a 9-a în clasament. Mai important va fi primul meci la Orhei, unde clubul nostru poate face o rezervă bună înainte de returul din Kazahstan.

In this article