Circa 750 de persoane din Italia au venit în Moldova în ultimile 24 de ore

Poliția de Frontieră întreprinde o serie de măsuri pe linia de prevenire și control al transmiterii transfrontaliere a noului tip de Coronavirus. Acțiunile, menite să diminueze riscurile de...

Poliția de Frontieră întreprinde o serie de măsuri pe linia de prevenire și control al transmiterii transfrontaliere a noului tip de Coronavirus.

Acțiunile, menite să diminueze riscurile de răspândire pe teritoriul R. Moldova a coronavirusului sunt concentrate pe sensul de intrare în țară și în special față de persoanele care sosesc din țările de risc sporit de infectare.

Astfel că prin Aeroportul Internațional Chișinău, au ajuns în țară cu rute directe Italia – Republica Moldova, 745 de persoane.

La toți călătorii acestor curse au fost oferite spre completare fișe epidemiologice și efectuată termometria, pentru a exclude riscul unei posibile infectări.

În total, în ultimele 24 de ore polițiștii de frontieră au înmânat persoanelor suspecte de infectare sau celor venite dintr-o țară de risc, să completeze 884 de fișe epidemiologice individuale. La fel, au fost supuse screeningului cu ajutorul termometrelor digitale și termoscanerelor 7.163 de persoane.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse, cazuri de depistare la intrarea în Republica Moldova a persoanelor cu simptome sau posibil infectate nu au fost înregistrate.

In this article