Cine stă în spatele protestelor agricultorilor? VIDEO care demonstrează că acțiunile fermierilor sunt controlate politic

Caracterul politic al protestelor fermierilor din fața Parlamentului este tot mai evident. Miercuri, agricultorii au încercat să intre forțat în Parlament și au pornit tractoarele spre cordonul de...

Caracterul politic al protestelor fermierilor din fața Parlamentului este tot mai evident. Miercuri, agricultorii au încercat să intre forțat în Parlament și au pornit tractoarele spre cordonul de polițiști. Manifestanții s-au calmat doar după ce în fața lor au ieșit deputații PAS și PPDA și i-au invitat la discuții, în Parlament. În cadrul negocierilor, fermierii au înaintat doar două cerințe: să nu fie majorată cota TVA și să obțină subvenții pentru pagubele înregistrate din cauza secetei. Totodată, unul dintre liderii protestatarilor, Sergiu Stefanco, le-a cerut parlamentarilor ca solicitările fermierilor să fie realizate în aceeași zi.

„Cei care am ajuns aici, am venit pentru cei 3000 lei. Acești 3000 lei trebuie să fie puși în buget. Mâine, poimâine – NU! Astăzi! Astăzi trebuie! Noi, agricultorii, lucrăm și 24 de ore. Și la dvs în Parlament se lucrează uneori noaptea. Haideți să veniți… noi vrem mâine să plecăm acasă”, a declarat fermierilor în timpul negocierilor cu deputații.

Spre seară, deputatul PSRM Radu Mudreac a anunțat că doleanțele fermierilor au fost auzite. Parlamentul a găsit bani și a anulat cota TVA pentru anul 2021. Deputații au stat până la miezul nopții și au aprobat un șir de legi, în acest scop. După ce opoziția, formată din PAS și PPDA, a criticat faptul că se votează legi, seara târziu, și retorica fermierilor s-a schimbat. Joi dimineața, agricultorii, care au obținut tot ce au cerut, își continuă protestele, criticând votul nocturn din Parlament.

In this article