Cinci moldoveni, deportați din Indonezia: Ar fi ocupat ilegal o vilă

Cinci moldoveni și un rus, reținuți în luna aprilie a anului curent, au fost deportați din Indonezia, după ce au ocupat ilegal o vilă a unui localnic. Grupul...

Cinci moldoveni și un rus, reținuți în luna aprilie a anului curent, au fost deportați din Indonezia, după ce au ocupat ilegal o vilă a unui localnic.

Grupul pretindea că vila este „un dar de la Dumnezeu”.

Moldovenii au fost oficial deportați ieri, în timp ce unul, în vârstă de 24 de ani, din Rusia, a fost trimis acasă în septembrie.

Șeful Biroului din Bali al Ministerului Dreptului și Drepturilor Omului, Anggiat Napitupulu, a spus că moldovenii sunt dintr-o singură familie.

„Cazul a fost raportat în martie anul trecut, când ei au pătruns într-o vilă aparținând unui localnic”, a spus Anggiat.

„Proprietarul și autoritățile satului Pererenan au mers să-i vadă, dar ei au insistat că vila le aparține și le-a fost dată de Dumnezeu”, a mai spus el.

Procesul de deportare a durat mai mult decât se aștepta, după ce pașaportul unuia dintre moldoveni a fost distrus într-un incendiu, în timp ce pașaportul altei persoane a dispărut. Străinii, a spus Anggiat, au refuzat de asemenea să coopereze cu autoritățile. În cele din urmă, după nouă luni, au cedat și au fost dispuși să fie trimiși acasă în țara lor.

Autoritățile din Bali au colaborat cu Ambasada Moldovei la Tokyo pentru a procesa deportarea acestora.

Familia s-a îmbarcat aseară într-un zbor Turkish Airlines către Moldova prin Istanbul. Pe lângă deportare, moldovenilor li s-a interzis temporar să intre pe teritoriul indonezian.

In this article