Cimitirul evreiesc, vandalizat: Graffiti cu conținut fascist, pe morminte

Câteva zile în urmă, numeroase morminte din cimitirul evreiesc au fost vandalizate și distruse „graffiti” cu conținut fascist și antisemit. Un internaut a scris pe rețelele de socializare...

Câteva zile în urmă, numeroase morminte din cimitirul evreiesc au fost vandalizate și distruse „graffiti” cu conținut fascist și antisemit.

Un internaut a scris pe rețelele de socializare că vandalii timp de două zile la rând au distrus monumente și au lăsat în urmă inscripții cu conținut fascist, iar potrivit angajaților cimitirului, în dimineața următoare după prima „tură” de vandalizare administrația cimitirului a depus o declarație la poliție, dar forțele de ordine nu au răspuns, tranmsite breakingnews.md cu referire la Diez.md.

„După cum îmi amintesc, un fel de incident similar a fost inspirat de autoritățile orașului Chișinău la 20 martie 2019.
Eu, la fel ca mulți alți evrei, am trăit la Chișinău acum câțiva ani. Am iubit Moldova și mulți moldoveni m-au iubit personal. A trecut puțin timp de atunci, dar atmosfera s-a schimbat dramatic și nu cunosc alte urme vizibile ale evreilor din țară, cu excepția vechiului cimitir evreiesc. Nu pot rămâne tăcut astăzi – a face acest lucru ar însemna: trădarea strămoșilor mei în mormintele lor”, scrie Arkadiy Khanis.

In this article