Chișinăuian, reținut pentru trafic de influență, la Bălți. Ar fi luat mii de euro pentru a influența un judecător din cadrul Judecătoriei Chișinău

Procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție oficiul Nord, în comun cu angajații DGT Nord a Centrului Național Anticorupție, au reținut astăzi pentru 72 ore, un locuitor al mun. Chișinău,...

Procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție oficiul Nord, în comun cu angajații DGT Nord a Centrului Național Anticorupție, au reținut astăzi pentru 72 ore, un locuitor al mun. Chișinău, fiind bănuit în cadrul unei cauze penale de comiterea infracțiunilor de trafic de influență în proporții mari.

Urmărirea penală a fost pornită în august 2023, de către Procuratura Anticorupție, în baza unui denunț.

Potrivit unui comunicat PA, bănuitul, în perioada lunilor aprilie-mai 2023, susținând ca prin intermediul unui avocat ar avea influența asupra Judecătorului din cadrul Judecătoriei Chișinău și-l poate determina pe acesta să adopte o sentință fără privarea reală de libertate în privința unui inculpat.

Inculpatul era învinuit de comiterea infracțiunii prevăzute de art. 217/1 alin.(4) lit.d) CP (circulația ilegală a substanțelor narcotice în scop de înstrăinare), a pretins, acceptat și primit în trei tranșe de la mama inculpatului suma totală de 12 800 euro, echivalent a 253 824 lei.

In this article