China, UE și Rusia au ajutat cel mai mult Republica Moldova în lupta cu virusul COVID-19, consideră cetățenii țării noastre

În lupta cu virusul de tip nou, Republica Moldova a fost ajutată cel mai mult de China, Uniunea Europeană și Rusia. De această părere sunt cei mai mulți...

În lupta cu virusul de tip nou, Republica Moldova a fost ajutată cel mai mult de China, Uniunea Europeană și Rusia. De această părere sunt cei mai mulți cetățeni, care au participat la un sondaj, realizat de IMAS, la comanda Public Media.

Participanții la studiu au fost întrebați – Până acum, cine a ajutat cel mai mult Republica Moldova în lupta cu Coronavirusul prin donații de echipamente medicale, măști, suport financiar etc.?

31,5% din respondenți au spus că este vorba de China, 16% – UE, 14% au numit Federația Rusă drept țara, care a acordat cel mai mare ajutor. Totodată, 5,8 la sută din cetățeni consideră că este România, doar 2% au numit SUA, iar 1,2% – Turcia.

Ceilalți participanți la sondaj au spus că este vorba despre altă țară sau au refuzat să dea un răspuns.

Sondajul telefonic “Percepții cu privire la epidemia de Coronavirus – II” a fost realizat în perioada 13 – 17 aprilie 2020. La studiu au participat 722 de respondenți din toate raioanele țării. Marja de eroare este de 3,7%.

In this article