China: Patru profesori americani au fost înjunghiați într-un parc

Patru profesori universitari americani care lucrau în China au fost înjunghiați, relatează AFP, Reuters şi DPA, citate de Agerpres. 0 seconds of 38 secondsVolume 90%   Atacurile asupra...

Patru profesori universitari americani care lucrau în China au fost înjunghiați, relatează AFP, Reuters şi DPA, citate de Agerpres. 0 seconds of 38 secondsVolume 90%  

Atacurile asupra cetăţenilor străini, în special occidentali, sunt extrem de rare în China, unde străzile sunt în general sigure. Numărul atacurilor fizice este semnificativ mai mic decât în Statele Unite sau Europa de Vest.

Colegiul Cornell, situat în statul american Iowa, a precizat că cei patru americani lucrează ca profesori pentru această instituţie de învăţământ superior şi participau la un schimb academic în China.

Ei au fost răniţi într-un „incident grav”, a subliniat universitatea.

„Am fost în contact cu toţi cei patru profesori şi îi asistăm în această perioadă. Nu au existat studenţi care să participe la acest program”, a declarat preşedintele colegiului, Jonathan Brand, potrivit DPA.

O membră din Iowa a Camerei Reprezentanţilor din SUA, Ashley Hinson, a scris pe X că este „îngrozită” că cei patru americani au fost „înjunghiaţi brutal”.

La rândul său, Adam Zabner, membru al Camerei Reprezentanţilor din partea statului Iowa, a declarat pentru Reuters că fratele său este una dintre victime.

„Fratele meu, David Zabner, a fost rănit la braţ în timpul unui atac prin înjunghiere în timp ce vizita un templu din oraşul Jilin, China”, a spus el.

Grupul vizita un templu din Parcul Beishan când au fost atacaţi de un bărbat cu un cuţit, a adăugat el. Nu există încă informaţii despre motivul atacului.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a declarat că este „la curent cu relatările privind incidentul din Jilin”, un oraş din nord-estul Chinei, situat în provincia cu acelaşi nume.

Autorităţile chineze nu au făcut încă niciun comentariu despre acest presupus atac.

In this article