Chicu, despre decizia de a închide șase posturi tv: Ei vor să închidă presa

Fostul șef al Cabinetului de Miniștri al Republicii Moldova, Ion Chicu, și-a exprimat opinia cu privire la decizia de a închide șase posturi de televiziune. El a declarat...

Fostul șef al Cabinetului de Miniștri al Republicii Moldova, Ion Chicu, și-a exprimat opinia cu privire la decizia de a închide șase posturi de televiziune. El a declarat acest lucru în cadrul conferinței “Combaterea propagandei sau război declarat libertății de exprimare?”, relatează eNews.

“Aceasta este o încălcare foarte gravă a Constituției și a drepturilor omului în Moldova”, a declarat Kiku.

“Am văzut în decizia de vineri a CE nu doar o dorință de a închide canalele de televiziune în limba rusă. Am înțeles deja atunci că acesta este primul pas încrezător al autorităților de a închide orice mijloc de informare și există deja confirmări în acest sens”, a precizat fostul șef de cabinet.

“Nu este nevoie să ne facem iluzii. Guvernul urmează principiul: cine nu este cu noi este împotriva noastră. Nu s-a schimbat nimic. Ei vor să închidă presa ca să nu aflăm despre furtul miliardelor, cum se adoptă bugetul, cum se pregătesc de război și așa mai departe”, a rezumat Ion Kicu.

La Chișinău are loc conferința “Combaterea propagandei sau război declarat libertății de exprimare?”. Evenimentul este organizat de compania de consultanță Intellect Group împreună cu portalul informațional ENews.md.

In this article