Chicu: Pe 17 aprilie, FMI va aproba un credit de 4 miliarde lei pentru Moldova

Consiliul de Directori Executivi al Fondului Monetar Internațional (FMI) urmează să aprobe, la 17 aprilie, un credit de urgență pentru Republica Moldova. Anunțul a fost făcut, în această...

Consiliul de Directori Executivi al Fondului Monetar Internațional (FMI) urmează să aprobe, la 17 aprilie, un credit de urgență pentru Republica Moldova. Anunțul a fost făcut, în această seară, de premierul Ion Chicu la postul de televiziune NTV Moldova.

Potrivit premierului, este vorba despre aproximativ 4 miliarde de lei. Ion Chicu susține că banii vor ajunge în bugetul țării până la sfârșitul lunii aprilie.

De asemenea, premierul spune că, săptămâna aceasta, Republica Moldova și Federația Rusă vor semna un acord de împrumut, la fel, în valoare de 4 miliarde de lei.

Banii din ambele credite vor merge în bugetul de stat. Premierul Ion Chicu a declarat că din cauza pandemiei COVID-19 veniturile la bugetul de stat s-au înjumătățit. Până la criză, veniturile în bugetul de stat lunar se ridicau la aproximativ 4 miliarde de lei. Potrivit premierului, în aprilie, jumătate din această sumă nu va veni în buget pentru că importul a scăzut cu 50%, impozitele nu se plătesc, iar unicul venit care vine acum în buget sunt din încasările de la vamă.

In this article