Chicu la Drochia: Fără reparația drumurilor, asigurarea cu apă potabilă și alte necesități prioritare – nu avem nicio șansă să menținem oamenii în zonele rurale

Premierul Ion Chicu a analizat, în cadrul unei vizite de lucru în satul Gribova, raionul Drochia, nivelul de desfășurare a proiectelor de infrastructură. Șeful Guvernului a discutat cu...

Premierul Ion Chicu a analizat, în cadrul unei vizite de lucru în satul Gribova, raionul Drochia, nivelul de desfășurare a proiectelor de infrastructură. Șeful Guvernului a discutat cu administrația locală despre necesitățile satului și modul în care poate interveni Guvernul pentru soluționarea lor.

Primarul Igor Grozavu s-a arătat mulțumit de această vizită, pe care a calificat-o ca una încurajatoare. Edilul a declarat că datorită implicării premierul urmează să fie soluționată una dintre cele mai dureroase probleme a satului și anume reabilitarea râului Cubolta.

”Domnul premier ne-a încurajat într-o problemă foarte enormă – reabilitarea râului Cubolta. Ne-a dat viață, dar noi am transformat râul într-o groapă de gunoi. Fără implicarea statului noi nu vom face față”, a declarat primarul.

Premierul a vizitat drumul locale care se află în reparație în cadrul proiectului ”Drumuri bune pentru toți”. Aici lucrările se desfășoare conform graficului, iar drumarii dau asigurări că într-o săptămână vor reuși să repare sectorul selectat.

Chicu a mers și la Stația de epurare din localitate. În urma vizitei s-a decis alocarea de mijloace din Fondul Ecologic Național pentru extinderea activității acesteia.  Stația de epurare are o capacitate de conectare la 250 de gospodării. În perioada imediat următoare vor fi conectate școala, punctul medical, grădinița și 50 de familii.

”Viziunea noastră este să cheltuim banii publici în infrastructură. Fără reparația drumurilor, asigurarea cu apă potabilă și alte necesități prioritare – nu avem nicio șansă să menținem oamenii în zonele rurale și să dezvoltăm aceste regiuni. Mă bucur să văd aici progrese, inclusiv în aprovizionarea cu apă”, a declarat premierul Ion Chicu.

In this article