CHICU: În pofida dificultăților fără precedent cu care se confruntă, UE vine cu suport generos pentru Republica Moldova

Uniunea Europeană, în pofida dificultăților fără precedent cu care se confruntă actualmente țările-membre, vine cu suport generos în adresa vecinilor – celor 6 state incluse în Parteneriatul Estic,...

Uniunea Europeană, în pofida dificultăților fără precedent cu care se confruntă actualmente țările-membre, vine cu suport generos în adresa vecinilor – celor 6 state incluse în Parteneriatul Estic, inclusiv Republica Moldova. Despre aceasta  a anunțat premierul Ion Chicu, pe Facebook, transmite Breaking News.

„Am primit o scrisoare semnată de Dl Oliver Varhelyi, Comisarul European pentru Vecinătate și Extindere, prin care suntem informați despre suportul, pe care Comisia Europeană îl va acorda țării noastre.

Sprijinul (UE) acordat Moldovei face parte dintr-un pachet mai larg destinat vecinilor estici, în valoare totală de 140 milioane EUR. În acest context, UE susține sistemul de sănătate din Moldova printr-o contribuție financiară la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru activitatea sa din Moldova. UE oferă 30 de milioane de Euro partenerilor din est, printre altele, și achiziționarea de echipamente necesare pentru combaterea virusului și consolidarea măsurilor de protecție a populației”, se arată în mesajul premierului.

In this article